KD PROPULSIONS

Suzuki levert zuinigheid, gebruiksgemak en is uitzonderlijk betrouwbaar in prestaties.

Een Suzuki buitenboordmotor heeft een laag verbruik en een minimale geluidsproductie

Suzuki DF325A en DF350A

Nog snellere acceleratie van Suzuki Marine

Suzuki past op de DF325 en DF350 voor het eerst het innovatieve Suzuki Dual Prop System toe. Hierbij wordt het motorvermogen dankzij twee tegengesteld roterende propellers nog efficiënter in voorwaartse stuwkracht omgezet. De smallere transmissie vermindert daarbij de stromingsweerstand onder water. De resultaten mogen er zijn: betere prestaties zoals een nog snellere acceleratie en een hogere richtingsstabiliteit.

Suzuki Marine realiseert ongekend laag brandstofverbruik

De DF350A is de grootste V6 op de markt. Desondanks is de buitenboordmotor licht en efficiënt. De compressieverhouding van 12,0:1, de hoogste ooit voor een buitenboordmotor in serieproductie verbetert het rendement van de verbranding. Het speciale Dual Injector System dat koelere lucht vermengt met optimaal vernevelde brandstof zorgt daarbij voor een volledige en gecontroleerd verbranding. Dit alles zorgt voor een ongekend laag brandstofverbruik.

Bekroonde features van Suzuki Marine

De Suzuki DF325 en DF350 zijn compacte, 4.390 cc V6 buitenboordmotoren met een vermogen van 325 en 350 pk. Het hoogste van alle Suzuki buitenboordmotoren. Het unieke Direct Intake System voert buitenlucht op de meest effectieve manier naar de motor voor een optimale vulling van de cilinders. De Suzuki DF350A en Suzuki DF325A bepaalt de koers voor een volgende generatie hightech buitenboordmotoren.

Technische Details

PK/kW 325/239 – 350/257,4
Motor Type V6 – 55 graden met 24 kleppen en dubbel bovenliggende nokkenas (DOHC)
Cilinderinhoud (L) 4,390
Toerental volgas 5300-6300 / 5700-6300
Luchttoevoer Natuurlijk, Direct Dubbel Louver
Brandstofsysteem Dubbel Injector Multi-point Sequentiële elektronische brandstofinjectie (EFI)
Brandstof Loodvrije 91 RON benzine (DF325),  95RON aanbevolen
Olie Suzuki originele halfsynthetische SAE 10W-40
Dynamo 54 A / 681 W
Gewicht 330 kg (lichtste model)
Controle Hydraulische Besturing / Suzuki Precision Control  / NMEA 2000

Suzuki Dual Louver System

Dit systeem zorgt ervoor dat de inlaatlucht extra gekoeld wordt en geen spatwater bevat. Ook de dubbele benzine-injectoren per cilinder zorgen voor extra koeling waardoor een uiterst efficiënte verbranding en superieure vermogensafgifte mogelijk is.

Suzuki Dual Prop System
Twee tegengesteld roterende propellers zetten het motorvermogen nog efficiënter in voorwaartse stuwkracht om en zorgen voor meer stabiliteit. De smallere transmissie vermindert bovendien de stromingsweerstand onder water.

Het Suzuki Dual Injector System

Twee kleinere injectoren bieden de benodigde precisie en verbeteren de verneveling van de brandstof. Dat levert extra vermogen en een nog lager verbruik op, zónder pingelen.

Suzuki Marine Propellers van de DF325 en DF350
De plaatsing van twee driebladige propellers achter elkaar zorgt voor ongekend hoge snelheden en een indrukwekkend acceleratievermogen. Als de buitenboordmotor wordt getrimd, komt de achterste propeller soms gedeeltelijk uit het water. Om dergelijke afwijkende belastingen op de bladen te weerstaan, is de constructie van de propellerbladen verder verbeterd.

Suzuki Multi-Function Display

Het Suzuki Multi Function Display biedt optimale connectiviteit, met functies als kaartplotter, radar, signalering van vis en weergave van het weerbericht via internet. Natuurlijk kan de display ook alle informatie weergeven over de buitenboordmotor, apart of een combinatie van beide. De displays zijn er in de maten 7, 9, 12 en 16 inch.

Bewezen Multifunctionele meters van Suzuki Marine

Suzuki is de eerste fabrikant van buitenboordmotoren die multifunctionele meters mét kleurenscherm toevoegde aan het assortiment. De displays zijn naar eigen voorkeur in te delen en een nachtmodus zorgt ervoor dat je ten alle tijden de informatie goed kunt aflezen. 

 • 3,5-inch kleurenscherm • Afmeting: 150 x 105 x 16 mm • Eenvoudige installatie • Inclusief beschermhoes • Toepasbaar met DF9.9B t/m DF350A • Diagnose op afstand middels QR-code

Suzuki DF250AP en DF300AP

Suzuki ’s ultieme buitenboordmotoren 

De legendarische Suzuki DF250AP en DF300AP leveren met hun indrukwekkende 4.0-liter V6-krachtbron onnavolgbare prestaties en een perfecte controle. Dankzij Suzuki Lean Burn Control en Suzuki O2 Feedback Control zijn de DF250AP en DF300AP de krachtigste, stilste en zuinigste in hun klasse. De Suzuki DF250AP en DF300AP zijn de eerste buitenboordmotoren ter wereld met het revolutionaire Suzuki Selective Rotation-systeem, waarmee je eenvoudig de draairichting van de propeller instelt. De prestaties zijn in beide draairichtingen gelijk.

Optimale Suzuki performance

De onderdelen van de overbrenging zijn dusdanig geoptimaliseerd, dat de specificaties voor zowel reguliere als tegengestelde draairichting gelijk zijn. Hierdoor ontstaat een nog betere stroomlijn, vermindering van de weerstand in het water en neemt de duurzaamheid toe. De DF250AP en DF300AP zijn verder aan weerszijden voorzien van dubbele waterinlaten voor een stabiele koeling op hoge snelheid en in ondiep water. De digitale en analoge tellers tonen alle belangrijke informatie, zoals de temperatuur van de motor en het benzineverbruik.

Technische Details

PK/kW 250/184 – 300/220,7
Motor Type V6 – 55 graden met 24 kleppen en dubbel bovenliggende nokkenas (DOHC)
Cilinderinhoud (L) 4,028
Toerental volgas 5500-6100 / 5700-6300
Luchttoevoer Natuurlijk
Brandstofsysteem Multi-point Sequentiële elektronische brandstofinjectie (EFI)
Olie Suzuki originele halfsynthetische SAE 10W-40
Dynamo 54 A / 648 W
Gewicht 290 kg (lichtste model)
Controle Hydraulische Besturing / Suzuki Precision Control  / NMEA 2000

De meest geavanceerde Drive-By-Wire technologie

De DF250AP en DF300AP zijn uitgerust met Suzuki Precision Control. Dit gasklep besturingssysteem geeft een zeer precieze gasrespons en directe schakelmomenten. Het digitale signaal gaat via een kabelboom naar de motor, die alle commando’s perfect elektronisch afstemt via het geavanceerde Drive-By-Wire systeem. Suzuki Precision Control is persoonlijk instelbaar voor een enkele of dubbele besturing. Hierdoor is het mogelijk om meerdere motoren achter de boot te monteren.

Suzuki Selective Rotation

Suzuki Selective Rotation zorgt voor een instelbare draairichting van de propeller. Daardoor kan de buitenboordmotor ook in combinatie met een andere buitenboordmotor gebruikt worden.

Offset Crankshaft van Suzuki Marine

Doordat de krukas niet volledig is gecentreerd, neemt de druk op de cilinderwand af. Het resultaat is minder wrijving en soepelere prestaties.

Suzuki Multi-Function Display

Het Suzuki Multi Function Display biedt optimale connectiviteit, met functies als kaartplotter, radar, signalering van vis en weergave van het weerbericht via internet. Natuurlijk kan de display ook alle informatie weergeven over de buitenboordmotor, apart of een combinatie van beide. De displays zijn er in de maten 7, 9, 12 en 16 inch.

Suzuki Keyless Start

Suzuki Keyless Start is vergelijkbaar met de sleutel van een auto. Je kunt de sleutel gewoon in je broekzak laten en met een druk op de knop de buitenboordmotor starten. Zolang de zender maar binnen één meter van de console is. En omdat de buitenboordmotor niet start als de sleutel niet in de buurt is, werkt Suzuki Keyless Start uitstekend tegen diefstal. Suzuki Keyless Start is als accessoire leverbaar.

Suzuki DF150A, DF175A en DF200A

Laag brandstofgebruik door Suzuki Lean Burn technologie

De DF175A en DF200A zijn voorzien van continue variabele kleptiming, wat zorgt voor een sterk middengebied. Andere geavanceerde eigenschappen zijn het variabele inlaattraject en een 32-bit boordcomputer, die de multipoint sequentiële brandstofinjectie aanstuurt. Mede door deze hoogwaardige technieken voldoen Suzuki motoren aan de meest strenge milieueisen.

Kracht en souplesse van Suzuki Marine

Suzuki’s talent voor het ontwikkelen van motoren die veel vermogen leveren in combinatie met compacte afmetingen is nogmaals bewezen met deze prachtige viercilindermotoren. Met een cilinderinhoud van 2.867 cm3 ben je verzekerd van topprestaties; een enorme acceleratie, een superieure gasreactie en een topsnelheid die je zal verrassen. De DF150A, DF175A en DF200A behoren bovendien qua gewicht tot de lichtste in hun klasse.

Technische Details

PK/kW 150/110 – 175/129 – 200/147
Motor Type Lijn 4 met 16 kleppen en dubbel bovenliggende nokkenas (DOHC)
Cilinderinhoud (L) 2,867
Toerental volgas 5500-6100
Luchttoevoer Natuurlijk- Multi Stage
Brandstofsysteem Multi-point Sequentiële elektronische brandstofinjectie (EFI)
Olie Suzuki originele halfsynthetische SAE 10W-40
Dynamo 44 A / 528 W
Gewicht 235 kg (lichtste model)
Controle Hydraulische Besturing / Suzuki Precision Control (AP-modellen)  / NMEA 2000

De meest geavanceerde Suzuki Drive-By-Wire technologie

Drive-By-Wire De DF150AP, DF175AP en DF200AP hebben de kracht en souplesse van een V6-motor, met het gewicht en de compacte afmetingen van een viercilinder motor. Door het bekende Lean Burn Control te combineren met het Suzuki Precision Control, is niet alleen het brandstofverbruik laag, maar zijn deze opvallend stille modellen ook uiterst nauwkeurig te bedienen. Het Keyless Start System functioneert gelijke tijd als antidiefstalsysteem.

Roller Rocker Arms van Suzuki Marine
De tuimelaars van de nokkenassen zijn voorzien van kogellagers om de wrijving te verminderen.

Suzuki ’s Two-way water inlet
Suzuki’s buitenboordmotoren hebben niet één, maar twee inlaten voor koelwater. Dankzij de lage positionering van de secondaire waterinlaat koelen de motoren ook uitstekend in ondiep water.

Suzuki Multi-Function Display

Het Suzuki Multi Function Display biedt optimale connectiviteit, met functies als kaartplotter, radar, signalering van vis en weergave van het weerbericht via internet. Natuurlijk kan de display ook alle informatie weergeven over de buitenboordmotor, apart of een combinatie van beide. De displays zijn er in de maten 7, 9, 12 en 16 inch.

Bewezen Multifunctionele meters van Suzuki Marine

Suzuki is de eerste fabrikant van buitenboordmotoren die multifunctionele meters mét kleurenscherm toevoegde aan het assortiment. De displays zijn naar eigen voorkeur in te delen en een nachtmodus zorgt ervoor dat je ten alle tijden de informatie goed kunt aflezen.

 • 3,5-inch kleurenscherm • Afmeting: 150 x 105 x 16 mm • Eenvoudige installatie • Inclusief beschermhoes • Toepasbaar met DF9.9B t/m DF350A • Diagnose op afstand middels QR-code

KD PROPULSIONS

Advies nodig?

Bel vrijblijvend +31(0)527 688901

Top performance DF115A en DF140A

Voor elke boot en elk soort water een Suzuki

De DF115A en DF140A zijn ontzettend veelzijdig en krachtig genoeg om elk type boot probleemloos voort te stuwen. Van plezierboten tot visboten, van polyester boten tot RIB’s. Geschikt voor varen op binnenwateren of op zee.

Suzuki Marine is duurzaamheid waar je op kunt vertrouwen

De DF115A en DF140A zijn voorzien van tal van systemen om de prestaties te optimaliseren en de uitstoot te verlagen, onder alle omstandigheden. Deze Suzuki modellen hebben naast het O2 Feedback Control als eerste viercilinder buitenboordmotor een klopsensor die nauwkeurig controleert of er een optimale verbranding plaatsvindt voor maximale betrouwbaarheid. De gestroomlijnde kap zorgt voor optimale geleiding van lucht en warmte. Suzuki Water Detecting geeft je een waarschuwing als er onverhoopt water in de benzine gekomen is.

 • Optimale verbranding door unieke technologieën
 • Zeer stil en krachtig
 • Uniek anti-diefstal systeem (Suzuki Keyless Start)

Technische Details

PK/kW 115/85 – 140/103
Motor Type Lijn 4 met 16 kleppen en dubbel bovenliggende nokkenas (DOHC)
Cilinderinhoud (L) 2,044
Toerental volgas 5000-6000 / 5600-6200
Luchttoevoer Natuurlijk
Brandstofsysteem Multi-point Sequentiële elektronische brandstofinjectie (EFI)
Olie Suzuki originele halfsynthetische SAE 10W-40
Dynamo 40 A / 480 W
Gewicht 179 kg (lichtste model)
Controle Hydraulische Besturing / Mechanische bediening / NMEA 2000

Suzuki is Lean, clean & green

De moderne viertaktmotoren hebben een vier- in lijn 16-kleps motorblok met een cilinderinhoud van 2.044 cc en zijn voorzien van dubbele bovenliggende nokkenassen. De DF140A en DF115A zijn voorzien van tal van systemen om de prestaties te optimaliseren en de uitstoot te verlagen, onder alle omstandigheden.

Suzuki Selective Rotation

Suzuki Selective Rotation zorgt voor een instelbare draairichting van de propeller. Daardoor kan de buitenboordmotor ook in combinatie met een andere buitenboordmotor gebruikt worden.

Offset Crankshaft van Suzuki Marine

Doordat de krukas niet volledig is gecentreerd, neemt de druk op de cilinderwand af. Het resultaat is minder wrijving en soepelere prestaties.

Suzuki Keyless Start

Suzuki Keyless Start is vergelijkbaar met de sleutel van een auto. Je kunt de sleutel gewoon in je broekzak laten en met een druk op de knop de buitenboordmotor starten. Zolang de zender maar binnen één meter van de console is. En omdat de buitenboordmotor niet start als de sleutel niet in de buurt is, werkt Suzuki Keyless Start uitstekend tegen diefstal. Suzuki Keyless Start is als accessoire leverbaar.

Bewezen Multifunctionele meters van Suzuki Marine

Suzuki is de eerste fabrikant van buitenboordmotoren die multifunctionele meters mét kleurenscherm toevoegde aan het assortiment. De displays zijn naar eigen voorkeur in te delen en een nachtmodus zorgt ervoor dat je ten alle tijden de informatie goed kunt aflezen. 

 • 3,5-inch kleurenscherm • Afmeting: 150 x 105 x 16 mm • Eenvoudige installatie • Inclusief beschermhoes • Toepasbaar met DF9.9B t/m DF350A • Diagnose op afstand middels QR-code

Suzuki DF70A, DF90A en DF100B

De zuinigste motoren in hun klasse

De DF70A, DF90A en DF100B laten verreweg het zuinigste verbruik in hun klasse noteren. Ze voldoen aan de strengste Europese emissie-eisen dankzij Suzuki Lean Burn Control en het multipoint brandstofinjectiesysteem.

Compacte bouw van Suzuki Marine

Om de lichte en compacte bouw mogelijk te maken, heeft Suzuki een geheel nieuwe 1.500cc viercilinder motor ontwikkeld. Door het gebruik van een “offset” aandrijfas is het zwaartepunt verder naar voren komen te liggen en is een nog compactere bouw mogelijk gemaakt. Ook het gewicht is verder teruggebracht door toepassing van een lichtgewicht motorbehuizing en staartstuk. De DF100B weegt hierdoor slechts 157 kg en is daarmee de lichtste buitenboordmotor in zijn categorie.

Technische Details

PK/kW 70/85 – 90/66 – 100/74
Motor Type Lijn 4 met 16 kleppen en dubbel bovenliggende nokkenas (DOHC)
Cilinderinhoud (L) 1,500
Toerental volgas 5000-6000 / 5300-6300 / 5700-6300
Luchttoevoer Natuurlijk
Brandstofsysteem Multi-point Sequentiële elektronische brandstofinjectie (EFI)
Olie Suzuki originele halfsynthetische SAE 10W-40
Dynamo 27 A / 324 W
Gewicht 157 kg (lichtste model DF100B)
Controle Hydraulische Besturing / Mechanische bediening / NMEA 2000

Stil en veilige techniek van Suzuki Marine

Een laag geluidsniveau is van groot belang om op het water maximaal te kunnen genieten. De DF70A, DF90A en DF100B zijn daarom optimaal geïsoleerd. De motoren zijn zelfs zó stil dat ze met een extra startbeveiliging zijn uitgerust – om te voorkomen dat je de motor “start” terwijl hij al draait. Suzuki heeft bovendien een traploos instelbare tilt beveiliging toegevoegd, waardoor de motor niet verder gekanteld kan worden dan tot een vooraf ingesteld punt.

Gestroomlijnd met een Hydrodynamisch Gear Case van Suzuki Marine

Dankzij hun aerodynamische vorm glijden Suzuki buitenboordmotoren moeiteloos door het water. Behalve voor betere prestaties zorgt dit ook voor een laag brandstofverbruik. Suzuki’s buitenboordmotoren voldoen aan de strengste emissienorm.

Suzuki accelereert snel en geeft meer koppel met Long Track Intake Manifold
Het lange inlaattraject van de buitenboordmotoren DF40A t/m DF350A zijn geoptimaliseerd voor de meest efficiënte luchtstroom. Dit is merkbaar aan de prestaties.

Suzuki Multi-Function Display

Het Suzuki Multi Function Display biedt optimale connectiviteit, met functies als kaartplotter, radar, signalering van vis en weergave van het weerbericht via internet. Natuurlijk kan de display ook alle informatie weergeven over de buitenboordmotor, apart of een combinatie van beide. De displays zijn er in de maten 7, 9, 12 en 16 inch.

Bewezen Multifunctionele meters van Suzuki Marine

Suzuki is de eerste fabrikant van buitenboordmotoren die multifunctionele meters mét kleurenscherm toevoegde aan het assortiment. De displays zijn naar eigen voorkeur in te delen en een nachtmodus zorgt ervoor dat je ten alle tijden de informatie goed kunt aflezen.

3,5-inch kleurenscherm • Afmeting: 150 x 105 x 16 mm • Eenvoudige installatie • Inclusief beschermhoes • Toepasbaar met DF9.9B t/m DF350A • Diagnose op afstand middels QR-code

Suzuki DF40A, DF50A, DF60A en DF60AV

Suzuki technologie die de concurrentie ver achter zich laat

Met hun betrouwbaarheid, kracht en prestaties zijn de DF40A, DF50A, DF60A, en DF60AV geschikt voor elk type boot. Suzuki buitenboordmotoren vormen al jaren de maatstaf op gebied van innovatie, prestatie en duurzaamheid. Met de introductie van het Lean Burn Control heeft Suzuki een ware “zuinigheidsrevolutie” in de watersport teweeggebracht. Dit geavanceerde systeem meet onder alle omstandigheden exact de benodigde hoeveelheid brandstof voor een minimaal verbruik met maximale prestaties.

Suzuki levert meer stuwkracht en manoeuvreert beter

De DF60AV is tevens voorzien van een speciaal ontwikkeld staartstuk, dat ook terug te vinden is op de Suzuki DF140A. Met een aangepaste overbrengingsverhouding en propeller, zorgt dit voor 42% meer voorwaartse stuwkracht en meer 136% achterwaartse stuwkracht t.o.v. de reguliere DF60A. Hierdoor wordt manoeuvreren op lage snelheid nog gemakkelijker en veiliger.

 • Hoge betrouwbaarheid door unieke technologieën
 • Te voorzien van Suzuki Trolling Mode
 • Krachtig en zuinig

Technische Details

PK/kW 40/29 – 50/37 – 60/44
Motor Type Lijn 3 met 12 kleppen en dubbel bovenliggende nokkenas (DOHC)
Cilinderinhoud (L) 0,941
Toerental volgas 5000-6000 / 5300-6300 / 5300-6300
Luchttoevoer Natuurlijk
Brandstofsysteem Multi-point Sequentiële elektronische brandstofinjectie (EFI)
Olie Suzuki originele halfsynthetische SAE 10W-40
Dynamo 19 A / 228 W
Gewicht 104 kg (lichtste model)
Controle Hydraulische Besturing / Mechanische bediening / NMEA 2000

Suzuki ATHL-uitvoeringen van de DF50 en DF60

Voor optimale visvangst is goed materiaal essentieel. Daarom heeft Suzuki de ATHL-uitvoeringen die uitgerust zijn met een multifunctionele Tiller hendel. De extra lange knuppel met handig geplaatste power trim-schakelaar is eenvoudig en veilig te bedienen. Uitgerust met de Suzuki Trolling Mode kun je het motortoerental aanpassen zodat je jouw boot precies op de juiste
snelheid kunt laten varen.

Self-adjusting timing chain van de Suzuki DF40A

Suzuki rust alle buitenboordmotoren vanaf de DF40A uit met een zelf stellende distributieketting. Dit component is dus volledig onderhoudsvrij.

Suzuki Marine High Energy Rotation propeller selectie

Dankzij de gunstige eindoverbrenging van de DF60AV en DF50AV is een grote schroef van 35,6 cm/ 14 inch mogelijk.

Suzuki Multi-Function Display

Het Suzuki Multi Function Display biedt optimale connectiviteit, met functies als kaartplotter, radar, signalering van vis en weergave van het weerbericht via internet. Natuurlijk kan de display ook alle informatie weergeven over de buitenboordmotor, apart of een combinatie van beide. De displays zijn er in de maten 7, 9, 12 en 16 inch.

Bewezen Multifunctionele meters van Suzuki Marine

Suzuki is de eerste fabrikant van buitenboordmotoren die multifunctionele meters mét kleurenscherm toevoegde aan het assortiment. De displays zijn naar eigen voorkeur in te delen en een nachtmodus zorgt ervoor dat je ten alle tijden de informatie goed kunt aflezen.

 • 3,5-inch kleurenscherm • Afmeting: 150 x 105 x 16 mm • Eenvoudige installatie • Inclusief beschermhoes • Toepasbaar met DF9.9B t/m DF350A • Diagnose op afstand middels QR-code

KD PROPULSIONS

Advies nodig?

Bel vrijblijvend +31(0)527 688901

Suzuki DF9.9B, DF15A, DF20A, DF30A

Slim varen met elektronische brandstofinjectie

Suzuki is met haar vooruitstrevende technieken en innovatieve producten al jaren toonaangevend in de buitenboordmotorbranche. Met de DF9.9B, DF15A en DF20A behaalde Suzuki wederom een wereldprimeur in deze klasse. Deze Suzuki buitenboordmotoren zijn namelijk uitgerust met elektronische brandstofinjectie, waarvoor bij de handbediende uitvoering zelfs geen accu meer nodig is! Verder past Suzuki ook het bekroonde Suzuki Lean Burn Control toe. Hiermee weten deze motoren onder alle omstandigheden perfecte prestaties neer te zetten met een minimaal brandstofverbruik.

De meest compacte lichtgewichten van Suzuki Marine

Van alle componenten is het gewicht zo laag mogelijk en het formaat zo compact mogelijk gehouden, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Hierdoor zijn deze modellen uit de Power Midrange de meest compacte en lichtgewicht buitenboordmotoren in hun soort.

Haal het meeste uit elke druppel brandstof met Suzuki Lean Burn Technologie

Dankzij de Suzuki Lean Burn Control technologie kan het motormanagement onder elke omstandigheid exact de minimale benodigde hoeveelheid brandstof bepalen, waardoor er met een extreem arm mengsel gevaren kan worden. Dit in combinatie met het nieuwe brandstofinjectiesysteem zorgt voor prestaties en een ultiem laag brandstofverbruik.

Ten slotte beschikken deze Suzuki’s over een nieuw ontworpen, slimme motorkap. Die is namelijk niet alleen fraai van uiterlijk, maar zorgt ook voor een betere toevoer van koele lucht en daarmee voor betere prestaties.

 • Minimaal brandstofverbruik
 • Modern en lichtgewicht ontwerp
 • Ingenieuze Suzuki technologieën

Techniek van Suzuki Marine

Door de toegepaste technieken hebben de Suzuki’s een zeer goede gasrespons, lineaire vermogensafgifte en zijn ze bovendien zeer zuinig met brandstof. De Suzuki Easy Start techniek zorgt ook voor een snelle en lichte bediening van de handstarter.

 • Elektronische brandstofinjectie en geen accu nodig (bij handbediende uitvoering)
 • Lichtste in hun klasse
 • Kleinste in hun klasse
 • Injectie modellen vanaf 9.9 pk (uniek)

De lichte, zuinig en compact Suzuki DF30 krachtbron

De DF30A is de modernste en lichtste buitenboordmotor in zijn klasse. Deze motor is voorzien van hoogwaardige technieken, zoals een elektronische ontsteking, een lichtgewicht elektrisch brandstofinjectiesysteem en natuurlijk het Suzuki Lean Burn Control. Wat resulteert in een drooggewicht van nog geen 62 kg (kortstaart) en 63 kg (langstaart)

Suzuki DF8A en DF9.9A

Een technisch wonder van Suzuki

Door gebruik te maken van de beste materialen en de nieuwste technieken zijn de ingenieurs van Suzuki erin geslaagd om een uitzonderlijk krachtige en compacte buitenboordmotor te ontwikkelen. De DF8A en DF9.9A blinken uit door hun zeer laag brandstofverbruik, minimale geluidsproductie en optimaal gebruiksgemak. De basis wordt gevormd door een 208cc tweecilinder viertakt motorblok met digitale ontsteking. Deze lichtgewicht krachtbron is niet alleen zeer compact, maar ook uitermate efficiënt, waardoor je altijd het meeste vaarplezier uit elke druppel brandstof kunt halen.

 • Zeer laag brandstofverbruik
 • Superstil
 • Ultiem gebruiksgemak

Suzuki Marine motoren starten eenvoudig en licht

De Suzuki Easy Start techniek zorgt ook voor een snelle en lichte bediening van de handstarter.

 • Elektronische brandstofinjectie en geen accu nodig (bij handbediende uitvoering) 
 • Lichtste in hun klasse
 • Kleinste in hun klasse
 • Injectie modellen vanaf 9.9 pk (uniek)

Suzuki voor Europa. Licht, krachtig en doordacht

De Suzuki DF8A en DF9.9A zijn speciaal ontwikkeld voor de Europese markt die vooral vraagt om lichtgewicht buitenboordmotoren die eenvoudig te bedienen en uitzonderlijk zuinig zijn. Vragen die de Suzuki DF8A en DF9.9A in alle opzichten ruimschoots beantwoorden.

Suzuki DF2.5, DF4A, DF5A en DF6A

Klein van formaat maar grote Suzuki prestaties

De DF2.5 bleek onverslaanbaar in een vergelijkingstest van de ANWB Waterkampioen. Met een gewicht van slechts 13 kg, is dit de lichtste ééncilinder 4-takt die Suzuki ooit gebouwd heeft, wat erg handig is wanneer je de motor wilt vervoeren. Met een cilinderinhoud van 68 cm3 levert de DF2.5 meer dan genoeg vermogen voor de meeste opblaasbare boten. De elektronische ontsteking zorgt voor een probleemloze vonk, waardoor de motor aanzienlijk makkelijker start.

Suzuki is revolutionair in lichtgewicht en gebruiksgemak

Voor de kleine boot of opblaasboot heeft Suzuki drie lichtgewicht buitenboordmotoren: de DF4A, DF5A en DF6A. Deze draagbare krachtpatsers zijn licht, compact, eenvoudig in gebruik en betrouwbaar. En door hun nieuwe design en kleur zijn deze innovatieve motoren pure eyecatchers op het water.

Milieuvriendelijke en zuinige motoren van Suzuki Marine

Suzuki’s 4-takt technologie haalt meer uit een tank benzine dan elke vergelijkbare 2-takt motor. 4-Takt is een zeer schone vorm van verbranding, zo schoon dat deze met gemak voldoet aan de strengste wereldwijde emissienormen.

Suzuki is Fluisterstil

Een ander groot gebruikersvoordeel is de soepele, fluisterstille werking van de buitenboordmotoren. Dit is deels te danken aan de offset krukas die garandeert een soepeler beweging van de zuigers wat vibraties reduceert. Door het uiterst lage brandstofverbruik kunt u met deze draagbare buitenboordmotoren met één tank benzine tot 50% langer varen dan met vergelijkbare 2-takt motoren.
Ze voldoen dan ook aan de strengste milieueisen.

Suzuki viertakt techniek waar je mee thuis komt

De nieuwe 4-takt buitenboordmotoren zijn compact met een gewicht vanaf 23,5 kg. Samen met twee stevige handgrepen zijn ze heel gemakkelijk te tillen. De verbeterde brandstof- en smeersystemen maken het bovendien mogelijk dat de DF4A, DF5A en DF6A zonder enige lekkage op drie manieren kunnen worden neergelegd.

Nog meer gebruiksgemak van Suzuki Marine

Wanneer de DF2.5 van de boot is losgekoppeld, is hij licht en gemakkelijk hanteerbaar door de grote handgreep. Deze is gemonteerd aan de achterkant van de motor wat het kantelen vereenvoudigd. De motor is afhankelijk van de situatie in vier verschillende posities te trimmen. Door de gashendel te verwerken in de stuurknuppel wordt het bedienen vanuit verschillende zitposities aanzienlijk vergemakkelijkt. Een bijzonder groot voordeel is dat de motor 360 graden draaibaar is, waardoor het manoeuvreren in smallere slootjes geen probleem vormt. De motor is mede door de waterkoeling stil en rustig. De 1-liter brandstoftank garandeert bovendien langdurig vaarplezier.

De Suzuki DF4A, DF5A en DF6A

DF4A, DF5A en DF6A buitenboordmotoren zijn voorzien van Suzuki Marine’s speciale anti- corrosiebehandeling voor optimale bescherming en zorgeloos gebruik in zout water.

Boordevol met geavanceerde Suzuki 4-takt technologie

De DF4A, DF5A en DF6A zijn met hun 1-cilinder 4-takt motor met een cilinderinhoud van 138 cm3, de grootste 1-cilinders in deze klasse. Het lichte gewicht gecombineerd met het uitstekende koppel in het lage en midden toerengebied zorgen voor een geweldige
acceleratie. De digitale condensatorontsteking zorgt voor een exacte ontstekingstiming en is bovendien voorzien van een toerentalbegrenzer. Door een reductie van de compressie tijdens het starten, wordt de handstart een peulenschil. Het smeringsysteem van de DF4A, DF5A en DF6A is uniek vanwege de extra oliedoorgang voor betere smering van de krukaslagers. De betrouwbaarheid hiervan is groot vanwege het extra oliefilter, een primeur in deze klasse.

ALGEMENE CONTACTINFORMATIE

KD PROPULSIONS
Griend 11, 8321 MN Urk

+31 (0)527 68 89 01
info@kdpropulsions.nl

Koninklijke Metaal Unie lid KD Propulsions KMU

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Houd voor vragen over onderdelen graag het type, serienummer en bouwjaar van uw motor bij de hand en vermeldt deze in uw bericht.

WhatsApp chat
Bel nu
Route