KD PROPULSIONS

Mercury Diesel motoren
 uitzonderlijk betrouwbaar in prestaties.

Een Mercury Diesel binnenboordmotor heeft een laag verbruik en een minimale geluidsproductie

%

Controle

Toeren

%

Vermogen

NIEUW! 115 tot 170 PK @3000 RPM

Speciaal voor jachtbouwers en scheepswerven is er nu de Mercury Diesel 2.0 liter motor met een maximaal toerental van 3000 Omw.p/min. U zocht het beste alternatief voor bijv. de Volvo Penta D3? 

Diverse mensen bevelen deze nieuwe motor aan. Lees de recenties

Mercury Diesel 6.7L 480, 500 en 550 pk

De krachtigste Mercury Diesel

De nieuwe Mercury Diesel 6.7 Liter mid- range motor levert uitzonderlijke prestaties en biedt aanzienlijke verbeteringen in versnelling en topsnelheden t.o.v. de concurrentie. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een nieuwe en op de motor afgestemde turbo geometrie. Dit aangepaste systeem plus het geavanceerde motorbesturingssysteem levert een laag brandstof verbruik op wat resulteert in betaalbare gebruikskosten en een groter bereik. De nieuwe Mercury Diesel 6.7 Liter mid- range-motor is duurzaam gebleken door gebruik te maken van ontwerpkenmerken en materialen die specifiek zijn voor maritieme toepassingen en die zijn gevalideerd volgens de strenge testnormen van Mercury Marine. De nieuwe Mercury Diesel 6.7L wordt geassembleerd in een ultramoderne productiefaciliteit onder strenge kwaliteitscontroles. Deze productiefaciliteit heeft al meer dan 1 miljoen motoren geproduceerd! De nieuwe Mercury Diesel 6.7L-motor is compatibel met alle bedieningselementen van Mercury en SmartCraft elektronica en is gedekt door het wereldwijde servicenetwerk van Mercury Marine.

Uitgebreide specificaties Mercury Diesel MD6.7L – 480 pk

Uitgebreide specificaties Mercury Diesel MD6.7L – 500 en 550 pk

Voor de best passende weergave openen wij de specificaties voor u in een nieuw venster.

Mercury Diesel SmartCraft

Mercury SmartCraft is het bewezen besturingssysteem van bijna alle Mercury producten. Een door Mercury Marine zelf ontwikkeld slim en snel communicatie platform die jouw motor laat communiceren met je dashboard en aanverwante systemen. Denk hierbij aan de verschillende meters in het dashboard, gashendel, joystick, navigatiescherm, brandstoftanks, snelheidsmeters, NMEA 2000 componenten, CZone- digital switching, mobiele telefoon, tablet en nog veel meer. De controle ligt in jouw handen.

Inzichtelijk met Mercury Diesel VesselView

Geef je dashboard een strak, clean en overzichtelijke uitstraling. Met Mercury VesselView schermen en schermen van Simrad of Lowrance heb jij het volledige overzicht. Geen losse meter meer! Maar alle data op 1 of meerder mooie touchscreen schermen. Motordata, navigatie, tank uitlezing, fishfinder, camera’s, volledig boot bediening met CZone etc.? één Platform doet het allemaal voor jou! VesselView.

Mercury Diesel Active Trim
Active Trim is een op snelheid gebaseerd automatisch motor trimsysteem met een geïntegreerd gps van Mercury Marine. Dit intuïtieve, handsfree systeem past de motor trim voortdurend aan op basis van de snelheidsveranderingen van de boot om de prestaties, het brandstofverbruik en het bedieningsgemak te verbeteren. Het systeem reageert met precisie op manoeuvres van de boot en biedt een betere algehele bedieningservaring. Geen kennis van het trimmen van een motor is vereist om te profiteren van Active Trim. Active Trim is compatibel met de meeste Mercury viertakt buitenboordmotoren vanaf 40 pk, SmartCraft tweetaktbuitenboordmotoren en diesel en benzine hekaandrijving motoren met digitale trimzenders.

Mercury Diesel joystickbesturing voor binnenboordmotoren (JPI – Joystick Piloting for Inboard)

Met joystickbesturing voor binnenboordmotoren met keerkoppeling en schroefas heb je volledige controle over je boot. Met deze proportionele bediening van stuwkracht en snelheid manoeuvreer je jouw boot als iedere ervaren schipper zonder moeite. Zijdelings, schuin in alle richtingen of draai je boot eenvoudig 360 graden rond op haar plaats. JPI-systemen werken samen met specifieke proportionele boeg- hekschroeven van Vetus en Side Power. Heading; stuur 1 graden bij door kort tegen de joystick aan te tikken naar links of naar rechts. Maak 10 graden correcties door aan de draaiknop van de joystick te draaien. De heading functie is verkrijgbaar bij dubbele motorisering.

Mercury Diesel JPI (Joystickbesturing voor binnenboordmotoren met keerkoppeling en schroefas)

 • Enkele motor installatie met boegschroef
 • Enkele motor installatie met boeg- en hekschroef
 • Dubbele motor installatie met boegschroef
 • Dubbele motor installatie met boeg- en hekschroef

Waarom Mercury Diesel

De nieuwe Mercury common rail dieselmotoren leveren uitzonderlijke prestaties en bieden aanzienlijke verbeteringen in acceleratie en topsnelheid t.o.v. van concurrerende merken. Het hoge koppel bij lage toeren geeft een perfecte balans tussen trekkracht en verbruik. Nieuwe designs en doorgerekende turbo geometrie op alle Mercury Dieselmotoren in combinatie met geavanceerde motorbesturingssystemen zorgen voor een reductie in tijd om in plané te komen en bieden sublieme algehele prestaties. Het lage brandstofverbruik van de Mercury Dieselmotoren resulteert in betaalbare bedrijfskosten en een grotere axiradius met dezelfde of zelfs kleinere dieseltank. De krachtige en compacte motoren van Mercury Diesel passen in vrijwel elke boot.

Mercury Diesel is beproefde en bewezen kwaliteit

Mercury Dieselmotor zijn ontworpen om duurzaam te zijn met functies en materialen die specifiek zijn geselecteerd voor gebruik in schepen. Ieder Mercury Dieselmotor is onderworpen aan de meest strenge eisen en testnormen van een van de grootste nog zelf bouwende motorenfabrikanten ter wereld, Mercury Marine. Ook al onze joint venture motoren ondergaan deze zware beproeving. Alleen het beste is goed genoeg. De huidige Mercury Dieselmotoren worden gemaakt en geassembleerd in hypermoderne productiefaciliteiten die gebruik maken van de nieuwste kwaliteitsprocedures en systemen waarmee het vertrouwen in betrouwbaarheid wordt benadrukt. Alle Mercury Dieselmotoren zijn volledig compatibel met alle Mercury bedieningselementen en SmartCraft elektronica en worden gedekt door het wereldwijde servicenetwerk van Mercury. De SmartCraft compatibiliteit van Mercury Diesel biedt gebruikers de keuze tussen conventionele mechanische bediening of digitaal gas en schakelen (DTS – Digital Throttle and Shift). Mercury ‘s Digital Throttle and Shift systeem omvat naast gebruikelijk digitaal gas en schakelen ook optionele joystickbesturing voor binnenboordmotoren (JPI), joystickbesturing voor hekaandrijvingen (JPS), joystickbesturing voor Zeus Pod (JPZ) en Joystickbesturing voor buitenboordmotoren (JPO).

Mercury Diesel Zeus vs. Volvo Penta IPS

Voor de best passende weergave openen wij de resultaten voor u in een nieuw venster.

Mercury Diesel 3.0L V6 150, 230 en 270 pk

De standaard van Mercury Diesel

Deze nieuwe Mercury Diesel 3.0L common rail high speed dieselmotor levert uitzonderlijke prestaties en biedt aanzienlijke verbeteringen in versnelling en topsnelheid. Mercury dieselmotoren bieden een opwindende maar toch verfijnde dieselmotor ervaring. Geavanceerde turbocompressie- en injectietechnologieën produceren een vermogensbereik die precies is gekalibreerd voor maritieme prestaties en uitstekende economie. Lichtgewicht ontwerp voor verbeterde prestaties en een schone en stille werking die uw ervaring van een dag op het water verbetert.

De nieuwste Mercury Diesel techniek achter de betrouwbare Mercury Dieselmotoren

Deze motor heeft aluminium cilinderkoppen en een compact grafiet ijzeren cilinderblok. Deze is lichtgewicht en heeft een hoge sterkte met maximale warmteoverdracht voor optimaal koeling. Het 60 graden V-6 motorblok beschikt over breuk gespleten drijfstangen, een ketting aangedreven timing systeem en is standaard voorzien van een voor-gloeisysteem, Thermostatisch geregeld koelsysteem, gesloten koeling voor corrosiebescherming in het motorblok, zeewater gekoelde inlaatluchtkoeler, standaard boiler/warm water aansluitingen en een standaard op de motor voor gemonteerd wierfilter en een zeewater gekoelde brandstofkoeler.

Uitgebreide specificaties Mercury Diesel MD3.0L – V6

Voor de best passende weergave openen wij de specificaties voor u in een nieuw venster.

Mercury Diesel 3.0L v6 keerkoppeling modellen

De Mercury Diesel 3.0 liter V6 met keerkoppeling is leverbaar in 230 en 270 pk in zowel mechanische bediening als DTS (Digital Throttle and Shift) met een grote variatie aan ZF-keerkoppelingen. De ZF-keerkoppelingen zijn leverbaar in rechte uitvoering, schuin uitgaande uitvoeringen (8 graden) als tevens ook V-drive. Trolling Valve voor Mechanisch bediende motoren is op aanvraag, bij DTS-uitvoeringen wordt Trolling Valve niet ondersteund op de Mercury Diesel 3.0 liter V6

Mercury Diesel 3.0L v6 hekaandrijving modellen

De Mercury Diesel 3.0 liter V6 met hekaandrijving is leverbaar van 150 t/m 270 pk in zowel mechanische bediening als DTS (Digital Throttle and Shift). Als standaard en vereist zijn de Mercury Diesel hekaandrijving uitvoeringen verkrijgbaar in alle MerCruiser Bravo staartstuk modellen (Bravo One, Bravo Two, Bravo Three) uit de diesel X en diesel XR serie. Hetzelfde geldt voor het aanbouwschild. De 38mm koelwaterinlaat bij deze dieselmotoren met hekaandrijving komt niet binnen via het staartstuk maar door een separate aansluiting in de romp van het schip. Een koelwater inlaat/wierfilter kit is daarom standaard meegeleverd bij complete installatie pakketten. Als extra bescherming bij het gebruik op zoutwater is optioneel bij te bestellen voor de X serie staartstukken de industriële hardcoating anodisatie van MerCruiser; SeaCore.

Mercury Diesel SmartCraft

Mercury SmartCraft is het bewezen besturingssysteem van bijna alle Mercury producten. Een door Mercury Marine zelf ontwikkeld slim en snel communicatie platform die jouw motor laat communiceren met je dashboard en aanverwante systemen. Denk hierbij aan de verschillende meters in het dashboard, gashendel, joystick, navigatiescherm, brandstoftanks, snelheidsmeters, NMEA 2000 componenten, CZone- digital switching, mobiele telefoon, tablet en nog veel meer. De controle ligt in jouw handen.

Inzichtelijk met Mercury Diesel VesselView

Geef je dashboard een strak, clean en overzichtelijke uitstraling. Met Mercury VesselView schermen en schermen van Simrad of Lowrance heb jij het volledige overzicht. Geen losse meter meer! Maar alle data op 1 of meerder mooie touchscreen schermen. Motordata, navigatie, tank uitlezing, fishfinder, camera’s, volledig boot bediening met CZone etc.? één Platform doet het allemaal voor jou! VesselView.

Mercury Diesel Active Trim
Active Trim is een op snelheid gebaseerd automatisch motor trimsysteem met een geïntegreerd gps van Mercury Marine. Dit intuïtieve, handsfree systeem past de motor trim voortdurend aan op basis van de snelheidsveranderingen van de boot om de prestaties, het brandstofverbruik en het bedieningsgemak te verbeteren. Het systeem reageert met precisie op manoeuvres van de boot en biedt een betere algehele bedieningservaring. Geen kennis van het trimmen van een motor is vereist om te profiteren van Active Trim. Active Trim is compatibel met de meeste Mercury viertakt buitenboordmotoren vanaf 40 pk, SmartCraft tweetaktbuitenboordmotoren en diesel en benzine hekaandrijving motoren met digitale trimzenders.

Mercury Diesel joystickbesturing voor binnenboordmotoren (JPI – Joystick Piloting for Inboard)

Met joystickbesturing voor binnenboordmotoren met keerkoppeling en schroefas heb je volledige controle over je boot. Met deze proportionele bediening van stuwkracht en snelheid manoeuvreer je jouw boot als iedere ervaren schipper zonder moeite. Zijdelings, schuin in alle richtingen of draai je boot eenvoudig 360 graden rond op haar plaats. JPI-systemen werken samen met specifieke proportionele boeg- hekschroeven van Vetus en Side Power. Heading; stuur 1 graden bij door kort tegen de joystick aan te tikken naar links of naar rechts. Maak 10 graden correcties door aan de draaiknop van de joystick te draaien. De heading functie is verkrijgbaar bij dubbele motorisering.

Mercury Diesel JPI (Joystickbesturing voor binnenboordmotoren met keerkoppeling en schroefas)

 • Enkele motor installatie met boegschroef
 • Enkele motor installatie met boeg- en hekschroef
 • Dubbele motor installatie met boegschroef
 • Dubbele motor installatie met boeg- en hekschroef

Waarom Mercury Diesel

De nieuwe Mercury common rail dieselmotoren leveren uitzonderlijke prestaties en bieden aanzienlijke verbeteringen in acceleratie en topsnelheid t.o.v. van concurrerende merken. Het hoge koppel bij lage toeren geeft een perfecte balans tussen trekkracht en verbruik. Nieuwe designs en doorgerekende turbo geometrie op alle Mercury Dieselmotoren in combinatie met geavanceerde motorbesturingssystemen zorgen voor een reductie in tijd om in plané te komen en bieden sublieme algehele prestaties. Het lage brandstofverbruik van de Mercury Dieselmotoren resulteert in betaalbare bedrijfskosten en een grotere axiradius met dezelfde of zelfs kleinere dieseltank. De krachtige en compacte motoren van Mercury Diesel passen in vrijwel elke boot.

Mercury Diesel is beproefde en bewezen kwaliteit

Mercury Dieselmotor zijn ontworpen om duurzaam te zijn met functies en materialen die specifiek zijn geselecteerd voor gebruik in schepen. Ieder Mercury Dieselmotor is onderworpen aan de meest strenge eisen en testnormen van een van de grootste nog zelf bouwende motorenfabrikanten ter wereld, Mercury Marine. Ook al onze joint venture motoren ondergaan deze zware beproeving. Alleen het beste is goed genoeg. De huidige Mercury Dieselmotoren worden gemaakt en geassembleerd in hypermoderne productiefaciliteiten die gebruik maken van de nieuwste kwaliteitsprocedures en systemen waarmee het vertrouwen in betrouwbaarheid wordt benadrukt. Alle Mercury Dieselmotoren zijn volledig compatibel met alle Mercury bedieningselementen en SmartCraft elektronica en worden gedekt door het wereldwijde servicenetwerk van Mercury. De SmartCraft compatibiliteit van Mercury Diesel biedt gebruikers de keuze tussen conventionele mechanische bediening of digitaal gas en schakelen (DTS – Digital Throttle and Shift). Mercury ‘s Digital Throttle and Shift systeem omvat naast gebruikelijk digitaal gas en schakelen ook optionele joystickbesturing voor binnenboordmotoren (JPI), joystickbesturing voor hekaandrijvingen (JPS), joystickbesturing voor Zeus Pod (JPZ) en Joystickbesturing voor buitenboordmotoren (JPO).

Mercury Diesel 2.0L 115, 130, 150 en 170 pk

Bewezen Mercury Diesel vermogen

Deze dieselmotoren, variërend van 115 pk tot 170 pk, zijn te vinden in een breed scala aan schepen over de hele wereld. Van luxe sloepen tot cruisers tot sportboten en RIB’s. De reden voor hun populariteit is hun robuuste betrouwbaarheid. Ze zijn gebouwd op een beproefd platform en bieden de nieuwste common-rail brandstofinjectietechnologie voor uitzonderlijke efficiëntie en volledig comptabiliteit met de nieuwste SmartCraft-systemen.

Mercury Diesel 2.0 liter motoren zijn stil en zuinig

Het hogedruk common-rail brandstofinspuitsysteem zorgt niet alleen voor brandstofbesparing, maar minimaliseert ook ruis, trillingen en hardheid (NVH) van de motor. tezamen met vermindering van rook en geur maakt deze motor nu een einde aan al deze ongewenste factoren waar veel watersporters aan denken bij de dieselmotoren van gister. Deze dieselmotoren zijn door hun lichte en compacte ontwerp ook een ideale keuze als vervangingsmotor voor veel oude diesel en benzinemotoren. Het volledige assortiment aandrijvingen van Mercury biedt een uitstekende veelzijdigheid in zowel keerkoppeling als de hek-aandrijving modellen.

Uitgebreide specificaties Mercury Diesel MD2.0L

Voor de best passende weergave openen wij de specificaties voor u in een nieuw venster.

Mercury Diesel 2.0L keerkoppeling modellen

De Mercury Diesel 2.0 liter met keerkoppeling is leverbaar in 115, 130, 150 en 170 pk in zowel mechanische bediening als DTS (Digital Throttle and Shift) met een variatie aan Techno Drive keerkoppelingen. De Techno Drive keerkoppelingen zijn leverbaar in schuin uitgaande uitvoeringen (8 graden). Trolling Valve voor Mechanisch bediende motoren is optioneel. bij DTS-uitvoeringen wordt Trolling Valve niet ondersteund op de Mercury Diesel 2.0 liter motor.

Mercury Diesel 2.0L hekaandrijving modellen

De Mercury Diesel 2.0 liter met hekaandrijving is leverbaar van 130 t/m 170 pk in zowel mechanische bediening als DTS (Digital Throttle and Shift). Voor de 130 en 150 pk-modellen is DTS op aanvraag omdat deze motoren standaard worden geleverd met een Alpha One hekaandrijving en voor DTS een Bravo model is vereist. De 38mm koelwaterinlaat bij deze dieselmotoren met hekaandrijving komt niet binnen via het staartstuk, maar door een separate aansluiting in de romp van het schip. Een koelwater inlaat/wierfilter kit is daarom standaard meegeleverd bij complete installatie pakketten. Als extra bescherming bij het gebruik op zoutwater is optioneel bij te bestellen voor de Bravo X serie staartstukken de industriële hardcoating anodisatie van MerCruiser; SeaCore.

Mercury Diesel SmartCraft

Mercury SmartCraft is het bewezen besturingssysteem van bijna alle Mercury producten. Een door Mercury Marine zelf ontwikkeld slim en snel communicatie platform die jouw motor laat communiceren met je dashboard en aanverwante systemen. Denk hierbij aan de verschillende meters in het dashboard, gashendel, joystick, navigatiescherm, brandstoftanks, snelheidsmeters, NMEA 2000 componenten, CZone- digital switching, mobiele telefoon, tablet en nog veel meer. De controle ligt in jouw handen.

Inzichtelijk met Mercury Diesel VesselView

Geef je dashboard een strak, clean en overzichtelijke uitstraling. Met Mercury VesselView schermen en schermen van Simrad of Lowrance heb jij het volledige overzicht. Geen losse meter meer! Maar alle data op 1 of meerder mooie touchscreen schermen. Motordata, navigatie, tank uitlezing, fishfinder, camera’s, volledig boot bediening met CZone etc.? één Platform doet het allemaal voor jou! VesselView.

Mercury Diesel Active Trim
Active Trim is een op snelheid gebaseerd automatisch motor trimsysteem met een geïntegreerd gps van Mercury Marine. Dit intuïtieve, handsfree systeem past de motor trim voortdurend aan op basis van de snelheidsveranderingen van de boot om de prestaties, het brandstofverbruik en het bedieningsgemak te verbeteren. Het systeem reageert met precisie op manoeuvres van de boot en biedt een betere algehele bedieningservaring. Geen kennis van het trimmen van een motor is vereist om te profiteren van Active Trim. Active Trim is compatibel met de meeste Mercury viertakt buitenboordmotoren vanaf 40 pk, SmartCraft tweetaktbuitenboordmotoren en diesel en benzine hekaandrijving motoren met digitale trimzenders.

Mercury Diesel joystickbesturing voor binnenboordmotoren (JPI – Joystick Piloting for Inboard)

Met joystickbesturing voor binnenboordmotoren met keerkoppeling en schroefas heb je volledige controle over je boot. Met deze proportionele bediening van stuwkracht en snelheid manoeuvreer je jouw boot als iedere ervaren schipper zonder moeite. Zijdelings, schuin in alle richtingen of draai je boot eenvoudig 360 graden rond op haar plaats. JPI-systemen werken samen met specifieke proportionele boeg- hekschroeven van Vetus en Side Power. Heading; stuur 1 graden bij door kort tegen de joystick aan te tikken naar links of naar rechts. Maak 10 graden correcties door aan de draaiknop van de joystick te draaien. De heading functie is verkrijgbaar bij dubbele motorisering.

Mercury Diesel JPI (Joystickbesturing voor binnenboordmotoren met keerkoppeling en schroefas)

 • Enkele motor installatie met boeg- en hekschroef
 • Dubbele motor installatie met boegschroef
 • Dubbele motor installatie met boeg- en hekschroef
 • 2e bedieningsstation Dubbele motor installatie met boegschroef
 • 2e bedieningsstation Dubbele motor installatie met boeg- en hekschroef

Waarom Mercury Diesel

De nieuwe Mercury common rail dieselmotoren leveren uitzonderlijke prestaties en bieden aanzienlijke verbeteringen in acceleratie en topsnelheid t.o.v. van concurrerende merken. Het hoge koppel bij lage toeren geeft een perfecte balans tussen trekkracht en verbruik. Nieuwe designs en doorgerekende turbo geometrie op alle Mercury Dieselmotoren in combinatie met geavanceerde motorbesturingssystemen zorgen voor een reductie in tijd om in plané te komen en bieden sublieme algehele prestaties. Het lage brandstofverbruik van de Mercury Dieselmotoren resulteert in betaalbare bedrijfskosten en een grotere axiradius met dezelfde of zelfs kleinere dieseltank. De krachtige en compacte motoren van Mercury Diesel passen in vrijwel elke boot.

Mercury Diesel is beproefde en bewezen kwaliteit

Mercury Dieselmotor zijn ontworpen om duurzaam te zijn met functies en materialen die specifiek zijn geselecteerd voor gebruik in schepen. Ieder Mercury Dieselmotor is onderworpen aan de meest strenge eisen en testnormen van een van de grootste nog zelf bouwende motorenfabrikanten ter wereld, Mercury Marine. Ook al onze joint venture motoren ondergaan deze zware beproeving. Alleen het beste is goed genoeg. De huidige Mercury Dieselmotoren worden gemaakt en geassembleerd in hypermoderne productiefaciliteiten die gebruik maken van de nieuwste kwaliteitsprocedures en systemen waarmee het vertrouwen in betrouwbaarheid wordt benadrukt. Alle Mercury Dieselmotoren zijn volledig compatibel met alle Mercury bedieningselementen en SmartCraft elektronica en worden gedekt door het wereldwijde servicenetwerk van Mercury. De SmartCraft compatibiliteit van Mercury Diesel biedt gebruikers de keuze tussen conventionele mechanische bediening of digitaal gas en schakelen (DTS – Digital Throttle and Shift). Mercury ‘s Digital Throttle and Shift systeem omvat naast gebruikelijk digitaal gas en schakelen ook optionele joystickbesturing voor binnenboordmotoren (JPI), joystickbesturing voor hekaandrijvingen (JPS), joystickbesturing voor Zeus Pod (JPZ) en Joystickbesturing voor buitenboordmotoren (JPO).

Tip! Lees hier wat de fabrikant zelf over Mercury Diesel schrijft en ontdek meer over de krachtige en stijlvolle accessoires van Mercury Marine

KD PROPULSIONS

Offerte

QSD en Volkswagen Marine – Cummins MerCruiser Diesel Legacy

CMD – Cummins MerCruiser Diesel – Legacy

Cummins MerCruiser Diesel werd in 2002 opgericht om geïntegreerde diesel- aandrijvingssystemen te leveren van 40-715 pk voor pleziervaartuigen en 150-715 pk voor commerciële applicaties. Deze lijn geavanceerde dieselmotoren is later nog uitgebreid met de SDI en TDI-motoren van Volkswagen Marine. Cummins Inc. en Mercury Marine hebben hun joint venture voor het CMD-programma enige jaren terug al beëindigd en hebben hun individuele middelen gebruikt om de markt met scheepsmotoren te bevoorraden. Alle CMD High Speed Dieselmotoren en dus ook de SDI en TDI-motoren van Volkswagen Marine zijn voor aftersales bij Mercury Marine gebleven en in het huidige motor programma grotendeels in nieuwe emissienorm EPA TIER 3 productie gecontinueerd.

Meest recente CMD Legacy motoren van Mercury Diesel zijn o.a.

 • QSD 2.0, QSD 2.8 en QSD 4.2

Quantum Serie Diesel van VM- MOTORI
Deze gehele motoren productie van VM Dieselmotoren is gecontinueerd. De uitzonderingen hier zijn er voor de oudere modellen en de beschikbaarheid op basis van regelgeving en emissie eisen. In Nederland betekent dit alleen nog de beschikbaarheid van de EPA TIER 3 gecertificeerde motoren. 

 • EPA TIER 2 Verkrijgbaar van 220 t/m 350 pk, op basis van lokale regelgeving en emissie eisen
 • EPA TIER 3 Verkrijgbaar van 115 tot 270 pk, het huidige motoren programma

CMD – Cummins MerCruiser Diesel – Legacy

Cummins MerCruiser Diesel werd in 2002 opgericht om geïntegreerde diesel- aandrijvingssystemen te leveren van 40-715 pk voor pleziervaartuigen en 150-715 pk voor commerciële applicaties. Deze lijn geavanceerde dieselmotoren is later nog uitgebreid met de SDI en TDI-motoren van Volkswagen Marine. Cummins Inc. en Mercury Marine hebben hun joint venture voor het CMD-programma enige jaren terug al beëindigd en hebben hun individuele middelen gebruikt om de markt met scheepsmotoren te bevoorraden. Alle CMD High Speed Dieselmotoren en dus ook de SDI en TDI-motoren van Volkswagen Marine zijn voor aftersales bij Mercury Marine gebleven en in het huidige motor programma grotendeels gecontinueerd.

Meest recente CMD Legacy motoren van Mercury Diesel zijn o.a.

 • Volkswagen Marine SDI 40 t/m 75 pk en Volkswagen Marine TDI 75 t/m 350pk

SDI en TDI-modellen van Volkswagen Marine
De gehele motoren productie van alle SDI en TDI 4 en 5 cilinder motoren is niet gecontinueerd. Voor service, reparatie, onderhoud, onderdelen, accessoires en vervanging van deze motoren kunt u wel gewoon bij ons terecht. De TDI V6 en TDI V8 motoren zijn in herziene configuratie volledig gecontinueerd in het huidige EPA TIER 3 productieprogramma.

 • EPA TIER 2 SDI en TDI-motoren van 40 t/m 350 pk zijn niet meer verkrijgbaar. (revisie motorblokken TDI op aanvraag)
 • EPA TIER 3 is verkrijgbaar van 150 tot 370 pk, het huidige motoren programma

Mercury Diesel SmartCraft

Mercury SmartCraft is het bewezen besturingssysteem van bijna alle Mercury producten. Een door Mercury Marine zelf ontwikkeld slim en snel communicatie platform die jouw motor laat communiceren met je dashboard en aanverwante systemen. Denk hierbij aan de verschillende meters in het dashboard, gashendel, joystick, navigatiescherm, brandstoftanks, snelheidsmeters, NMEA 2000 componenten, CZone- digital switching, mobiele telefoon, tablet en nog veel meer. De controle ligt in jouw handen.

Inzichtelijk met Mercury Diesel VesselView

Geef je dashboard een strak, clean en overzichtelijke uitstraling. Met Mercury VesselView schermen en schermen van Simrad of Lowrance heb jij het volledige overzicht. Geen losse meter meer! Maar alle data op 1 of meerder mooie touchscreen schermen. Motordata, navigatie, tank uitlezing, fishfinder, camera’s, volledig boot bediening met CZone etc.? één Platform doet het allemaal voor jou! VesselView.

Mercury Diesel Active Trim
Active Trim is een op snelheid gebaseerd automatisch motor trimsysteem met een geïntegreerd gps van Mercury Marine. Dit intuïtieve, handsfree systeem past de motor trim voortdurend aan op basis van de snelheidsveranderingen van de boot om de prestaties, het brandstofverbruik en het bedieningsgemak te verbeteren. Het systeem reageert met precisie op manoeuvres van de boot en biedt een betere algehele bedieningservaring. Geen kennis van het trimmen van een motor is vereist om te profiteren van Active Trim. Active Trim is compatibel met de meeste Mercury viertakt buitenboordmotoren vanaf 40 pk, SmartCraft tweetaktbuitenboordmotoren en diesel en benzine hekaandrijving motoren met digitale trimzenders.

Mercury Diesel joystickbesturing voor binnenboordmotoren (JPI – Joystick Piloting for Inboard)

Met joystickbesturing voor binnenboordmotoren met keerkoppeling en schroefas heb je volledige controle over je boot. Met deze proportionele bediening van stuwkracht en snelheid manoeuvreer je jouw boot als iedere ervaren schipper zonder moeite. Zijdelings, schuin in alle richtingen of draai je boot eenvoudig 360 graden rond op haar plaats. JPI-systemen werken samen met specifieke proportionele boeg- hekschroeven van Vetus en Side Power. Heading; stuur 1 graden bij door kort tegen de joystick aan te tikken naar links of naar rechts. Maak 10 graden correcties door aan de draaiknop van de joystick te draaien. De heading functie is verkrijgbaar bij dubbele motorisering.

Mercury Diesel JPI (Joystickbesturing voor binnenboordmotoren met keerkoppeling en schroefas)

 • Enkele motor installatie met boeg- en hekschroef
 • Dubbele motor installatie met boegschroef
 • Dubbele motor installatie met boeg- en hekschroef
 • 2e bedieningsstation Dubbele motor installatie met boegschroef
 • 2e bedieningsstation Dubbele motor installatie met boeg- en hekschroef

Mercury Diesel joystickbesturing voor hekaandrijving* (JPS – Joystick Piloting for Sterndrive – Axius)

Met joystickbesturing voor hekaandrijving modellen (JPS – Axius) heb je volledige controle over je boot. Met deze proportionele bediening van stuwkracht en snelheid manoeuvreer je jouw boot als iedere ervaren schipper zonder moeite. Zijdelings, schuin in alle richtingen of draai je boot eenvoudig 360 graden rond op haar plaats. Geavanceerde functies als Skyhook gegeven je boot een elektronisch anker. Lig je voor de sluis of in een drukke haven te wachten tot je plek vrij is en speelt de wint of stroming je parten? Met een druk op de knop legt je je boot voor anker. Het SmartCraft systeem in samenwerking met de ingebouwde GPS, Kompas en de motoren met onafhankelijke besturing zorgen ervoor dat je op dezelfde plek blijft liggen als waar je op de Skyhook knop drukte. Voor anker gaan was nog nooit zo moeiteloos. Auto Heading; Set je waypoints, druk op de knop en relax! Bij ieder waypoint (mits nodig) sturen je buitenboordmotoren automatisch naar het volgende waypoint. Heading; stuur 1 graden bij door kort tegen de joystick aan te tikken naar links of naar rechts. Maak 10 graden correcties door aan de draaiknop van de joystick te draaien.

* Mercury Diesel JPS – Axius vereist dubbele TDI-motor installatie, Bravo III staartstukken en DTS.

Mercury Diesel revisie motoren en onderdelen

KD Propulsions reviseerd zelf en levert, bouwt-om en installeert origineel in de fabriek gereviseerde en geteste buitenboordmotor motorblokken,  binnenboordmotor motorblokken en staartstukken van Mercury buitenboordmotoren, MerCruiser benzine en Mercury Diesel binnenboordmotoren als ook Legacy Cummins MerCruiser Diesel en TDI  motoren. Van volledig “aangeklede” motoren tot deels uitgeruste modellen en zelfs kale motorblokken, cilinderkoppen, uitlaatspruitstukken en nog veel meer. Deze onderdelen worden geleverd incl. Mercury Garantie en zijn af fabriek getest voor volledige betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid.

Deze motorblokken, onderdelen en accessoires zijn doorgaans goedkoper dan een compleet nieuwe motor met aandrijving! Uw defecte motor is dus niet per definitie afgeschreven en vaak met behulp van dit soort producten nog goed en veel voordeliger reparabel*

~ Zolang de voorraad strekt! beschikbaarheid kan per motormodel verschillen.

Naast eigen revisie bieden wij aan

 • Revisie Mercury buitenboordmotoren
 • Revisie MerCruiser benzine binnenboordmotoren
 • Revisie Mercury Diesel binnenboordmotoren
 • Revisie Cummins MerCruiser Diesel (CMD) binnenboordmotoren
 • Revisie Volkswagen Marine TDI binnenboordmotoren
 • Revisie MerCruiser staartstukken / complete hekaandrijvingen / keerkoppelingen
 • Revisie Mercury en MerCruiser onderdelen en appendages

~ Zolang de voorraad strekt! beschikbaarheid kan per motormodel verschillen.

KD PROPULSIONS

Advies nodig?

Bel vrijblijvend +31(0)527 688901

ALGEMENE CONTACTINFORMATIE

KD PROPULSIONS
Griend 11, 8321 MN Urk

+31 (0)527 68 89 01
info@kdpropulsions.nl

Koninklijke Metaal Unie lid KD Propulsions KMU

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Houd voor vragen over onderdelen graag het type, serienummer en bouwjaar van uw motor bij de hand en vermeldt deze in uw bericht.

WhatsApp chat
Bel nu
Route